Відбулося чергове засідання ректорату

Відбулося чергове засідання ректорату

Чергове засідання ректорату відбулося під головуванням ректорки Ольги Поркуян на локації в Києві з під’єднанням частини колег онлайн.

Перший проректор Дмитро Марченко доповів про запровадження вебкаст-платформи для забезпечення освітнього процесу та висвітлення діяльності університету в мережі інтернет.

Відбулося чергове засідання ректорату

Основною метою створення вебкаст-платформи є застосування саме проактивного способу надання контенту через онлайн-трансляцію. Один з традиційних підходів такого проактивного способу є інтернет-радіо (аудіо подкасти).

Апаратно-програмне забезпечення вебкаст-платформи повністю створено. Серверна частина вебкаст-платформи працює на університетському сервері, клієнтська частина (робоче місце діджея) працює з будь-якого комп’ютера, підключеного до Інтернет. Далі були представлені етапи впровадження вебкаст-платформи.

Відбулося чергове засідання ректорату

Популяризація діяльності закладу вищої освіти є дієвим інструментом залучення стейкхолдерів з числа абітурієнтів, роботодавців, академічної та наукової спільноти.

Проректор з науково-педагогічної роботи, економіки та розвитку Руслан Галгаш доповів про залучення іноземних фахівців до викладання в університеті: нагадав про приклади співпраці з колегами зарубіжних університетів і про приклади проведення лекцій нашими викладачами для іноземної аудиторії.

Відбулося чергове засідання ректорату

Показники співпраці не змінилися, наголосив доповідач, але зараз треба активніше використовувати можливості, які відкрилися перед українськими науковцями у вигляді всілякої підтримки іноземними колегами через російську агресію.