Представниці СНУ ім. В. Даля взяли участь в офіційній презентації інструментарію для Центрів розвитку кар’єри

Представниці СНУ ім. В. Даля взяли участь в офіційній презентації інструментарію для Центрів розвитку кар’єри

Представниці СНУ ім. В. Даля взяли участь в офіційній презентації інструментарію для Центрів розвитку кар’єри закладів професійної та вищої освіти на платформі Zoom у рамках проєкту USAID «Економічна підтримка України» на базі досвіду Програми із Центрів розвитку кар’єри у Марокко за підтримки USAID (2015-2020 р.р.). 

Спікерами  виступили: технічний радник FHI360 Томмі Геллоуей; менеджер з розвитку трудового потенціалу проєкту USAID «Економічна підтримка України» Маргарита Оксаніченко; керівник платформи Career Hub Центру «Розвиток КСВ» (CSR Ukraine) Тарас Деркач; заступник голови Асоціації інноваційної та цифрової освіти Дмитро Бондаренко.

Спікери проконсультували учасників заходу щодо створення інструментарію Центрів розвитку кар’єри, який складається з покрокового керівництва для користувачів на етапах підготовки, запуску та розвитку ЦРК і допоможе створити/запустити/розширити діяльність ЦРК у закладах вищої освіти.

Представниці СНУ ім. В. Даля взяли участь в офіційній презентації інструментарію для Центрів розвитку кар’єри

Джерелом натхнення та основою для створення українського інструментарію ЦРК є інструментарій, розроблений у Марокко в рамках Програм Центрів розвитку кар’єри, які було реалізовано з 2015 по 2020 роки за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

В основу інструментарію покладено як марокканський успішний досвід впровадження національної діючої мережі Центрів розвитку кар’єри, так і рекомендації українських фахівців вищої та професійної (професійно-технічної) освіти задля адаптації такого досвіду до українських реалій.

Університетський Центр розвитку кар’єри та підприємництва СНУ ім. В. Даля отримав загальні рекомендації й посібники з провідної практики роботи закордонних ЦРК та прикладний інструментарій щодо супроводу діяльності та ефективної роботи Центру.

В заході взяли участь керівниця Центру розвитку кар’єри та підтримки підприємництва СНУ ім. В. Даля Олена Федорова та фахівчиня Центру Валерія Братішко.