Відбулося чергове засідання ректорату

Відбулося чергове засідання ректорату

Чергове засідання ректорату відбулося під головуванням першого проректора Дмитра Марченка. Було розглянуто питання щодо екзаменаційної сесії та підсумкової атестації здобувачів освіти, результатів перевірки випускних кваліфікаційних робіт на плагіат та наповнення інституційного репозитарію випускних кваліфікаційних робіт.

Згідно з графіком в поточному навчальному році екзаменаційна сесія осіннього семестру завершиться 30.12.2022р. для всіх форм навчання.

Відповідно до норм був підготовлений наказ щодо атестації здобувачів вищої освіти та екзаменаційної сесії в осінньому семестрі 2022/2023 навчального року.

Особливістю цієї сесії був термін її проведення (з 21.11.22 по 30.12.22), що пов’язано зі змінами в графіку освітнього процесу відповідно до рекомендацій МОН та рішень ректорату.

Відбулося чергове засідання ректорату

Розклад екзаменаційної сесії був оприлюднений своєчасно, а деканати своєчасно підготували та завантажили електронні відомості обліку успішності до відповідних розділів електронного університету.

Практика використання електронних відомостей добре себе зарекомендувала, і всі науково-педагогічні працівники добре з ним працюють вже 3-й семестр.

Статистичних даних результатів сесії ще нема, проте скарг або зауважень щодо її проведення практично не було. Тобто незважаючи на складність ситуації, все пройшло в штатному режимі.

Щодо проведення підсумкової державної атестації серед здобувачів другого (магістерського) рівня, то цього року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 березня 2022 року № 376 запроваджений раніше Єдиний Державний Кваліфікаційний Іспит (ЄДКІ) не проводився, а для спеціальностей 081 «Право», 211 «Ветеринарна медицина» був замінений на внутрішній кваліфікаційний іспит.

Загалом атестацію мають пройти 512 здобувачів вищої освіти другого (магістерського) кваліфікаційного рівня. При цьому кваліфікаційний іспит мають складати 24 здобувача вищої освіти (спеціальності 081 «Право», 211 «Ветеринарна медицина»). Випускні кваліфікаційні роботи мають захистити 488 здобувачів вищої освіти.

Відповідно до наказу щодо атестації здобувачів вищої освіти та екзаменаційної сесії в осінньому семестрі 2022/2023 навчального року до захисту не мають бути допущеними випускні кваліфікаційні роботи, які не пройшли перевірку на плагіат та не розміщені в репозитарії кваліфікаційних випускних робіт.

Відбулося чергове засідання ректорату

Загалом в поточному навчальному році по Університету станом на 05.12.2022 р. перевірку на плагіат пройшли 408 робіт, що становить 83,6% від загальної чисельності, проте захисти випускних робіт ще не завершені, а тому цей відсоток напевно буде збільшено.

Щодо репозиторію кваліфікаційних випускних робіт, то розміщення робіт продовжується через складність умов комунікації.

Збір інформації за результатами екзаменаційної сесії продовжується до повного завершення роботи ЕК та надання результатів їх роботи.

За пропозицією декана Аграрного факультету Лілії Мартинець було вирішено продовжити процес оформлення сесій в автоматичному режимі.

Також були обговорені питання призначення академічних і соціальних стипендій, замовлення дипломів, переведення студентів з контрактної форми навчання на бюджетну.