Деканеса СНУ ім. В. Даля пройшла міжнародне стажування з організації проєктної діяльності в закладах освіти

Деканеса СНУ ім. В. Даля пройшла міжнародне стажування з організації проєктної діяльності в закладах освіти

Деканеса Факультету гуманітарних та соціальних наук СНУ ім. В. Даля Альона Федорова закінчила Міжнародну програму стажування за програмою підвищення кваліфікації «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід» для педагогічних та науково-педагогічних працівників Польщі й України.

Ця програма була розроблена фундацією «Зустріч» (Польща) спільно з кафедрою польсько-українських студій Ягеллонського університету (Польща), Луганським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти (Україна) та громадською організацією «Соборність» (Україна).

Якісно організована проєктна діяльність у закладах вищої, післядипломної, загальної середньої освіти відкриває нові можливості щодо покращення інфраструктури та впровадження новітніх технологій в освітній процес. Тому метою цього стажування є загальне уявлення щодо проєктного менеджменту. Воно насамперед спрямовано на активізацію цієї роботи, набуття слухачами необхідних компетентностей та отримання практичного досвіду написання власних проєктів.  

Міжнародне стажування як активна форма навчання дає можливість оволодіти необхідними знаннями, уміннями та навичками через різноманітні заходи та вправи. У роботі широко використовуються різні інструменти проєктного менеджменту: SMART-аналіз, SWOT-аналіз, діаграма Ганта тощо.

Програма міжнародного стажування для педагогічних та науково-педагогічних працівників допомагає управлінському складу університету почувати себе впевнено не тільки на момент організації проєктної діяльності, а й в період реалізації існуючих проєктів в університеті та написанні нових на факультеті, використовуючи європейський досвід в закладах освіти.