Майбутні журналісти готуються до роботи на деокупованих територіях

Студенти третього та четвертого курсу спеціальності «Журналістика» мали змогу відвідати дистанційну зустріч з луганським журналістом Олександром Бєлокобильським в рамках проходження виробничої практики на суспільно-політичному оглядачеві «Трибун». Це інтернет-ЗМІ, що видає новини тематики Донбасу.

На зустрічі студенти-практиканти дізнались про особливості роботи з окупованими регіонами, змогли задати запитання про необхідність комунікації з людьми, що залишаються на непідконтрольній території.

Майбутні журналісти готуються до роботи на деокупованих територіях

Завдяки професіоналізму та досвіду Олександра, майбутні журналісти зрозуміли, що попереду на них чекає важка, але велика місія інформаційної роботи на звільненій від ворога Луганщині.

Також майбутні журналісти зустрілися онлайн з журналістом із Нідерландів Мішею ван Діпеном. Він поділився своїм досвідом роботи у Голландії та в Україні. Студенти змогли задати всі запитання, що їх цікавлять, і гість дав не менш цікаві та чіткі відповіді. Журналіст  розповів про спільне та відмінне між українськими та європейськими ЗМІ і дав поради щодо поширення українського контенту у Європі. Знання та досвід європейського кореспондента стануть стійким фундаментом для початку роботи майбутніх журналістів.

Майбутні журналісти готуються до роботи на деокупованих територіях