Вимоги до дотримання академічної доброчесності обговорили на ректораті

Чергове засідання ректорату відбулося під головуванням ректорки Ольги Поркуян.

Про дотримання академічної доброчесності та наповнення репозитарію за результатами захисту випускних кваліфікаційних робіт магістрів у 2022/23 навчальному році доповів перший проректор Дмитро Марченко.

Вимоги до дотримання академічної доброчесності обговорили на ректораті
Вимоги до дотримання академічної доброчесності обговорили на ректораті

Атестація студентів за результатами захисту випускних кваліфікаційних робіт магістрів у 2022/23 навчальному році була внормована Наказом № 88/10-ОД від 10.11.2022 р. «Щодо атестації здобувачів вищої освіти та екзаменаційної сесії в осінньому семестрі 2022/2023 навчального року». Зокрема в наказі було вказано, що «до захисту не допускаються випускні кваліфікаційні роботи, які не пройшли перевірку на плагіат та не розміщені в репозитарії кваліфікаційних випускних робіт».

Станом на початок весняного семестру повністю вимоги наказу забезпечили 18 кафедр. Ще ряд випускових кафедр не проводили захист кваліфікаційних робіт (зокрема за спеціальністю 081 «Право» (кафедра правознавства) випускна кваліфікаційна робота магістра непередбачена стандартом). На 9 кафедрах вимоги виконані не в повному обсязі.

Проректор з науково-педагогічної роботи, економіки та розвитку Руслан Галгаш доповів про відновлення діяльності університету на новій локації завдяки допомозі міжнародних партнерів, а також  про можливості мобільності студентів і викладачів завдяки цій співпраці.