Продовжуються заходи з фандрейзингу

Відбулася консультаційна зустріч представників Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля і Маріупольського державного університету з експертом у сфері фандрейзингу Брайаном Мілаковськи.

Це одна з консультацій, яка передбачена проєктом “Strengthening Fundraising Capacity for Displaced Universities”, що реалізується за фінансової підтримки програми імені Фулбрайта та організаційної ГО «Фундація «Простір».

Брайан Мілаковськи  поділився власним досвідом фандрейзингу та відповів на запитання учасників проєкту.

Продовжуються заходи з фандрейзингу

Співпраця СНУ ім. В. Даля з Брайаном Мілаковськи розпочалася після першої евакуації у м. Сєвєродонецьк. Саме завдяки активній участі пана Брайана в університеті вдалося реалізувати декілька успішних розвиткових проєктів. Ще більше проєктів було заплановано для реалізації. Під час другої евакуації пан Брайан суттєво допоміг з фандрейзингом коштів на організацію евакуації студентів і співробітників університету, членів їх родин та просто мешканців Луганської області.

Експерт окреслив коло тем, які можуть зацікавити власників фондів, приміром проблеми екології, гендерні моменти тощо, хоча трендові напрямки вирішення проблем не є запорукою успіху у пошуку фінансування, тому що грантодавці, як правило, діють раціонально і добре вивчають готовність заявника вирішувати названу проблему.

Продовжуються заходи з фандрейзингу

Не можна передбачити дії грантодавця на етапі прийняття рішення про виділення коштів, бо остаточне рішення залежить від багатьох чинників. Багато чого залежить від поведінки претендента. 

Відповідаючи на запитання учасників заходу, пан експерт порадив зосередитися на проєктах, приміром спільних із закордонними університетами, в яких українська сторона виступатиме в ролі партнера. Були обговорені напрямки співпраці, які можуть зацікавити закордонних партнерів з точки зору майбутнього відновлення деокупованих територій України.

Продовжуються заходи з фандрейзингу

На думку більшості учасників саме з університетів розпочнеться відновлення територій після перемоги України. Тому вже зараз треба розробляти плани відновлення та шукати спроможні партнерства для майбутнього розвитку.