Фахівці готуються до деокупації Криму

Деканеса Факультету гуманітарних та соціальних наук Світлана Кузьміна взяла участь у презентації представникам посольств і міжнародних організацій рекомендацій щодо реінтеграції Криму. Рекомендації було розроблено групою експертів під час Стратегічного форуму «Майбутнє Криму», який проводив Кримськотатарський Ресурсний Центр за підтримки Friedrich Naumann Foundation for Freedom Ukraine.

Фахівці готуються до деокупації Криму

До складу експертної групи входять висококваліфіковані фахівці, доктори наук, знавці проблематики Криму. Загалом у їхніх рекомендаціях визначено 10 напрямів у процесі реінтеграції Криму: публічна влада, кримінальна, міграційна, цивільна, соціально-гуманітарна, інформаційна, екологічна, міжнародна політика, політика справедливості та антикорупційна політика. Напрями розроблені на основі міжнародних стандартів, законів та підзаконних актів з урахуванням колективних прав корінних народів, а також поточних реформ, які відбуваються в управлінській, адміністративній, судовій та правоохоронній, освітній сферах України.

Фахівці готуються до деокупації Криму

Представлені напрацювання можуть слугувати орієнтиром у дослідженнях і пошуках відповідей на виклики, перед якими постане українське суспільство після повернення тимчасово окупованих територій.