ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ЕСЕ «ОСВІТА ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО УКРАЇНИ»

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ЕСЕ «ОСВІТА ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО УКРАЇНИ»

Організатори: юридичний факультет Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля

Дата: 15 квітня 2023 року – 15 травня 2023 року.

Формат: онлайн, дистанційна подача робіт.

Учасники: учні загальноосвітніх закладів, закладів професійно-технічної освіти та закладів фахової передвищої освіти.

Мета Конкурсу – надати учасникам можливість висловити свої думки та ідеї щодо того, як вони бачать свій майбутній шлях та як освіта може впливати та допомогти їм у досягненні цих цілей, надихнути учасників на роздуми про те, який внесок вони можуть зробити у розвиток України, використовуючи свої знання та навички.

Вимоги до робіт.

На конкурс подаються есе, які мають відповідати таким критеріям:

  1. Тема та зміст есе мають відповідати темі та меті конкурсу, умовам його оголошення.
  2. Есе має бути написано грамотно та чітко, з урахуванням правил правопису.
  3. Есе повинно мати структуру та логічну послідовність. Автор має використовувати докази та аргументи, які підтверджують його власні тези та думки. Для цього можна використовувати як академічні джерела, так і власний досвід та спостереження.
  4. В есе можна враховувати різні культурологічні, інформаційні, юридичні, історичні та політологічні аспекти, що стосуються теми конкурсу. Важливо, аби автор використовував ці аспекти належним чином та обґрунтовував їх зв’язок з темою.
  5. Важливо враховувати, що есе –  творча робота. Автор має виявити свій індивідуальний погляд на проблему та використати свій особистий досвід, інтереси та знання.
  6. Технічне оформлення: Обсяг – 3 сторінки;Формат сторінки – А4 (297х210 мм), орієнтація – книжкова; Поля: всі 20 мм; Шрифт – Times New Roman, кегель – 14, міжрядковий інтервал – 1,5, стиль – Normal; Перший рядок – назва доповіді (шрифт напівжирний всі прописні, вирівняний по центру); Другий рядок – прізвище та ініціали автора (шрифт напівжирний курсив, вирівняний по правій стороні); далі текст есе.
  7. Робота не має містити плагіату.
  8. Мова: українська.
  9. Оцінювання буде проводитися за такими критеріями: оригінальність думок, стиль письма, логічна послідовність та аргументація, використання джерел.

Програма:

1 етап. Учасники готують роботи за відповідною тематикою, оформлюють згідно з вимогами до організаційного комітету до 10.05.2023 року.

2 етап. Організаційний комітет приймає роботи від учасників та перевіряє їх на відповідність вимогам до 10.05.2023 року.

3 етап. Проходить онлайн голосування на сайті: http://pravo-snu.com.ua/ за кращу роботу. Журі оцінює роботи та визначає переможців ­ з 11.05.2023 року до 15.05.2023 року.

4 етап. Публікація робіт учасників у збірнику матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції «Молодь і наука: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку права в Україні». Презентація та урочисте нагородження переможців ­19.05.2023 року.

Для участі у Конкурсі необхідно:

Партнери заходу: Департамент міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської обласної державної адміністрації та Державний архів Луганської області.

Оргкомітет:

Арсентьєва Олена – кандидат юридичних наук, професор, декан юридичного факультету СНУ ім. В. Даля, голова організаційного комітету;

Гніденко Вікторія – кандидат юридичних наук, доцент кафедри правознавства юридичного факультету СНУ ім. В. Даля;

Котова Любов – кандидат юридичних наук, професор, професор кафедри правознавства юридичного факультету СНУ ім. В. Даля;

Карчевська Олена – кандидат політичних наук, доцент, доцент кафедри політології та міжнародних відносин юридичного факультету СНУ ім. В. Даля;

Прокопенко Олексій ­– кандидат філософських наук, доцент, доцент кафедри філософії, культурології та інформаційної діяльності юридичного факультету СНУ ім. В. Даля;

Сергієнко Сергій – кандидат історичних наук, доцент, доцент кафедри історії та археології юридичного факультету СНУ ім. В. Даля;

Татаренко Галина – кандидат юридичних наук, доцент, завідувач кафедри конституційного права юридичного факультету СНУ ім. В. Даля, керівник Центру гендерної культури СНУ ім. В. Даля.