Нові виклики в логістиці під час воєнного стану обговорили на традиційній міжнародній конференції

Відбулася ХV Міжнародна науково-практична конференція «Глобалізація наукового і освітнього простору. Інновації транспорту. Проблеми, досвід, перспективи», присвячена новим викликам у логістиці під час воєнного стану.

Традиційну Конференцію кожного літа проводить кафедра логістичного управління та безпека руху на транспорті за підтримки партнерів: Національного університету «Запорізька політехніка», Київського національного авіаційного університету, регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця», Укртрансбезпеки, ГО «Cхідноукраїнська логістична ассоціація», європейського суспільно-технічного університету м. Радом (Польща), Boston University School of medicine (США), Technische Universität Dresden (Germany).

Нові виклики в логістиці під час воєнного стану обговорили на традиційній міжнародній конференції

Відкриваючи конференцію, Наталія Чернецька-Білецька, голова оргкомітету, д.т.н., професорка, завідувачка кафедри логістичного управління та безпеки руху на транспорті, засновниця ГО «Східноукраїнська логістична асоціація» висловила особливу вдячність українським, німецьким та  польським колегам не лише за співпрацю в науковій сфері, а й за підтримку України у війні з російським агресором.

«Тож після перемоги ми чекаємо вас в українському Луганську і будемо раді вас бачити не просто як колег, але й як дуже близьких друзів», – зауважила пані Наталія.

Науковці не припиняли свою наукову діяльність навіть у таких жорстоких реаліях і представили на пленарному засіданні 26 доповідей-новітних  поглядів у 9 секціях:

  • Проблеми розвитку і формування сучасної логістичної інфраструктури.
  • Перспективні конструкції транспортних засобів, технології експлуатації, діагностики, модернізації та ремонту.
  • Проблеми комплексної безпеки та зниження аварійності.
  • Інтеграція і розвиток сучасних транспортно-логістичних систем.
  • Інформаційно-керуючі системи на транспорті.
  • Енергозбереження, економіка та менеджмент на транспорті.
  • Якість, стандартизація, сертифікація на транспорті.
  • Сучасні засоби автоматизації технологічних процесів.
  • Психолого-педагогічні аспекти підготовки майбутніх фахівців транспортної галузі.
Нові виклики в логістиці під час воєнного стану обговорили на традиційній міжнародній конференції

Головним лейтмотивом конференції була нова секція конференції «Розвиток стратегії проєктів мультимодальних транспортних маршрутів міждержавної Ініціативи трьох морів», засновником якої був заступник голови організаційного комітету Андрій Смородін, член Наглядової ради університету, голова громадської спілки «Асоціація інновацій транспортної інфраструктури».

Андрій Смородін: «Актуальність тематики конференції пов’язана з тим, що проблеми транспорту в нових умовах діджиталізації, глобальних цивілізаційних викликів, інтеграції в європейське суспільство і таке інше вимагають особливих методів і методик. Вражає географія учасників конференції. Дуже позитивно, що в заході беруть участь не тільки вчені, але й практики, які пліч-о-пліч з науковцями впроваджують новий інструментарій».

У конференції взяли участь:

  • Анатолій Амелін, співзасновник Українського інституту майбутнього, член наглядової ради УЗ;
  • Едвінс Берзіньш, President at Ukrainian Logistics Alliance, Chairman of the Supervisory Board of the Transport Infrastructure Innovation Association of Ukraine;
  • Юрій Камельчук, народний депутат України, учасник делегації України в ПАРЄ, співзасновник МФО «Тримор’я» у Верховній Раді України;
  • Андрій Шаповалов, в.о. керівника центру  протидії дезинформаціі РНБО України;
  • Андрій Уманець, директор  філії “Українська залізнична швидкісна компанія” АТ “Українська залізниця”;
  • Patryk Wild, еxpert in technological and organizational innovations in the field of infrastructure and transport, manager and public figure Poland, author and co-author of strategies and programs for the development of transport and infrastructure at the local, regional and national level;
  • Остап Охрін, професор (W3) кафедри статистики та економетрики, кафедра транспорту, Technische Universität Dresden, Німеччина;
  • Михайло Сорокін , власник інжинірингової компанії «Схід», м.Київ;
  • Ростислав Гапатин, директор “Дослідно-механічного заводу “Карпати”.
Нові виклики в логістиці під час воєнного стану обговорили на традиційній міжнародній конференції

Враженнями від участі в конференції поділилися давні друзі науковців СНУ ім. В. Даля, представники Харківської освітянської спільноти Денис Ломотько та Олександр Огар Миколайович, д.т.н., професори Українського державного університету залізничного транспорту: «Ми раді, що на базі кафедри логістичного управління та безпеки руху на транспорті попри війну чи інші перешкоди проводяться такі конференції. Ми обговорили багато тем, присвячених подіям сьогодення. І це прекрасно, оскільки наша держава існує і буде існувати завдяки таким людям. Нам було надзвичайно приємно послухати доповіді світил залізничного й автомобільного транспорту та суміжних сфер. Після такого насиченого цікавими тезами заходу ми приємно виснажені й наповнені мотивацією водночас. Щиро вдячні організаторам і доповідачам. Чекаємо схожої конференції після перемоги».

З матеріалами конференції можна ознайомитися на вебсайті lubrt.snu.edu.ua в розділі «Конференції».