Викладачі пройшли тренінг «Зелена хімія у циркулярній економіці»

Викладачі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля взяли участь у навчальному онлайн-тренінгу «Зелена хімія у циркулярній економіці».

Зелена хімія, яка присутня практично в усіх галузях бізнесу, зосереджується на розробці та застосуванні хімічних речовин з притаманними їм нешкідливими та корисними властивостями на всіх етапах їхнього життєвого циклу. Вона має на меті не просто зменшення забруднення довкілля, а й врахування питання сталого розвитку вже в процесі розробки інновацій.

Викладачі пройшли тренінг «Зелена хімія у циркулярній економіці»
Викладачі пройшли тренінг «Зелена хімія у циркулярній економіці»

Основними компонентами Програми є: інноваційна та інклюзивна мережа зеленої хімії для розбудови потенціалу, акселерація зеленої хімії, альтернативи зеленої хімії для стійких органічних забруднювачів, ртуті та мікропластику з метою масштабування та тиражування.

Тренінги організовані Центром ресурсоефективного та чистого виробництва у партнерстві з Центром зеленої хімії та зеленої інженерії Єльського університету (США) в рамках проєкту ЮНІДО «Глобальна програма інновацій та мереж у зеленій хімії» (GreenChem), який фінансується Глобальним екологічним фондом. У навчанні взяли участь викладачі кафедри хімічної інженерії та екології: завідувачка Інна КРАВЧЕНКО, професорка Ірина ГЛІКІНА, доцентка Марина ОЖЕРЕДОВА, доцент Євген ЗУБЦОВ, і асистент кафедри фармації, виробництва та технологій Сергій МІЩЕНКО.