Представник СНУ ім. В. Даля працює в оновленій Раді з питань ВПО при Луганській ОВА

Доцент кафедри фінансів та банківської справи Володимир Тищенко, обраний членом Ради з питань ВПО при Луганській ОВА, взяв участь у першому засідання оновленої Ради. Захід відбувся 14 вересня 2023 року в онлайн-режимі.

Її члени – 18 переміщених осіб з Луганщини – обговорили низку питань, що потребують вирішення в найближчій перспективі, і обрали керуючі органи Ради. Головою Ради вдруге обрано Яну Любимову – членкиню громадської організації «Волонтери об’єднані однією метою».

Для врегулювання діяльності таких рад і сприяння їх створенню по всій країні Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову «Про затвердження Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб». Зокрема, цей дорадчий орган має співпрацювати із Обласним центром підтримки цивільного населення за трьома основними напрямами: сприяння соціальному захисту внутрішньо переміщених осіб, їх працевлаштуванню, та забезпеченню житлом, реалізація ветеранської політики та збереження ментального здоров’я.

Нагадаємо, у Луганській області Рада ВПО діяла ще з лютого 2020 року. Тож розпорядженням голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації від 04.09.2023 № 182 було оновлено її склад та актуалізовано Положення про обласну раду з питань внутрішньо переміщених осіб.