Дуальна форма навчання: теорія, підкріплена практикою

Представники компанії МХП – керівниця відділу професійного навчання Олена Азєєва і фахівчиня з професійного навчання Марина Шептицька – зустрілися зі здобувачами вищої освіти Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (СНУ ім. В. Даля), щоб обговорити можливості співпраці та підкреслити переваги дуальної освіти. В заході взяли участь близько 120 студентів і викладачів з усіх факультетів.

Зустріч почалася зі знайомства з компанією. Представники МХП розповіли про напрямки своєї діяльності та потужності цього виробництва. Захід відбувся в інтерактивній формі, бо представники компанії запропонували учасникам заходу взяти участь у квесті, де студенти мали можливість виграти фірмові подарунки.

Наразі програми дуального навчання й стажування доступні на всіх підприємствах МХП. Крім того компанія розширює спектр спеціальностей, за якими студенти можуть навчатися та стажуватися на підприємстві, включаючи напрями закупівель, фінансово-економічний, логістику, експорт, маркетинг і багато інших.

МХП має довгу і успішну історію співпраці з навчальними закладами в Україні, і ця зустріч відкрила нові перспективи для студентів СНУ ім. В. Даля. Підприємство МХП зі своєю широкою мережею підрозділів по всій Україні надає студентам унікальну можливість розвивати свої навички та здійснювати кар’єру в одній з провідних компаній країни.

Нагадаємо, попередня зустріч представників СНУ ім. В. Даля із керівництвом МХП відбулася 1 вересня, і це стало першим кроком у відкритті нових горизонтів для студентів університету. Протягом 2023-2024 навчального року компанія відбере близько 20 студентів. Навчання за дуальною формою відбуватиметься для кожного студента за індивідуальним графіком.

“Співпраця з великими гравцями на ринку, такими як МХП, важлива для розвитку наших студентів та забезпечення їх конкурентоспроможності на сучасному ринку праці. Ця зустріч відкрила перед нашими студентами багато нових можливостей та дозволила їм отримати унікальний досвід на робочих місцях компанії МХП, – зазначив проректор з наукової роботи СНУ ім. В. Даля Олексій Целіщев.

Ця ініціатива є одним із результатів підтримки впровадження дуальної форми здобуття освіти Проєкту USAID “Економічна підтримка України”. Відтепер студенти Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля також матимуть можливість приєднатися до команди МХП та, не відриваючись від навчання, отримувати практичний досвід, який зробить їх конкурентоспроможними на ринку праці.