Вчені СНУ ім. В. Даля ініціюють створення Європейської цифрової освітньої екосистеми

Створити Європейську цифрову освітню екосистему – ініціювати такий проєкт вирішили вчені СНУ ім. В. Даля після участі в заході, організованому Міністерством цифрової трансформації України, за підтримки GIZ (програма цифровізації МСП у країнах східного партнерства): Програма ЄС «Цифрова Європа» (2021-2027).

Конкурси Програми спрямовані на створення можливостей для розробки нових технологій та продуктів, відкриття доступу до нових знань, ресурсів і контактів і націлені на підтримку впровадження цифрових технологій та інновацій, забезпечення доступу до цифрової інфраструктури та послуг, підвищення конкурентоспроможності МСП на цифровому ринку, сприяння розвитку цифрового бізнесу та цифрових стратегій, а також покращення кібербезпеки для малих і середніх підприємств у консорціумі з навчальними закладами та державними організаціями, кластерами. Це допоможе наблизити Україну до Єдиного цифрового ринку ЄС.

Створення Європейської цифрової освітньої екосистеми дозволить поєднати між собою освітні ресурси й сервіси різних європейських університетів, що сприятиме процесам академічної мобільності, інтероперабільності освіти в межах Європи, поєднати інтелектуальний потенціал освітят і науковців європейських ЗВО задля підвищення якості європейської освіти.

Вчені СНУ ім. В. Даля ініціюють створення Європейської цифрової освітньої екосистеми
Олександр Ольшанський та Олег Захожай

У заході взяли участь Олег Захожай, завідувач кафедри інформаційних технологій та програмування, директор Центру ІТ-рішень, та Олександр Ольшанський, професор кафедри економіки і підприємництва, доктор наук з державного управління.