Успіхи студентів зі спортивного програмування

Студенти кафедри комп’ютерних наук та інженерії СНУ ім. В. Даля Данило Матюк, Олексій Мишко, Петро Шопін (тренер –  доц. Марина Деркач) здобули право участі в ІІ відбірковому етапі  за студентську Першість світу з програмування ICPC-2023 (International Collegiate Programming Contest) по Південно-Східній Європі (SEERC), бо за результатами змагань чвертьфіналу вибороли призове місце. Результати першого етапу ICPC-Ukraine по Східному регіону, що відбувся 30 вересня в on-line режимі на платформі E-Olymp,  були підбиті по Луганській області.

Це найстаріший, найбільший і найпрестижніший конкурс зі спортивного програмування для студентів університетів, коледжів, учнівських команд закладів загальної середньої освіти. Олімпіада сприяє мотивації студентів до напруженої самостійної роботи з підвищення свого професійного рівня в галузі програмування, підвищенню рівня знань студентів у галузі інформатики, дискретної математики, математичної логіки, розробки ефективних алгоритмів і програм, а також дозволяє виявляти й підтримувати обдаровану студентську молодь.

За правилами олімпіади, кожна команда складається з трьох учасників. Для розв’язання задач різної складності, викладених українською та англійською мовами, командам надається 5 годин. Офіційними мовами є Java, C, C++, Kotlin, Python. Користуватися допоміжними джерелами інформації або сторонньою допомогою заборонено. Перевірка рішень здійснюється автоматично через онлайн систему ejudge.

В умовах воєнного стану безпека учасників надважлива, але навіть повітряна тривога, що лунала по всій території країни під час змагань, не завадила учасникам успішно вирішувати завдання! Українці – незламний народ! Тому по Східному регіону взяли участь 34 команди, а по Україні – 272 команди!

Пишаємось нашими студентами, бажаємо подальшого зростання та успіхів!