Культурологи шукають паралелі

Професор кафедри політологічних та культурологічних студій Ольга Смоліна на запрошення кафедри культурології Маріупольського державного університету виступила на пленарному засіданні ІV Міжнародної науково-практичної конференції. Доповідь на тему «Образ України на міжнародній арені на початку ХХ ст. (за матеріалами українсько-болгарських видань «Украинско слово» и «Украинско-български преглед») була присвячена виявленню паралелей між образами України 100 років тому та сучасним.

Україна сьогодні, в умовах збройної агресії Росії, шукає допомоги і підтримки в країн цивілізованого світу, перш за все незалежних європейських держав та США. Слід відзначити, що 100 років тому, у 1918-1920 роках, Україна знаходилася в подібному становищі. З листопада 1917 р. по лютий 1921 р. Українська народна республіка боролася за свою незалежність від Росії, за визання в світі.

Культурологи шукають паралелі

Одним зі шляхів промоції України були періодичні видання мовами країн, де вони видавалися. За провідними темами, підрозділами, тоном публікацій можна прослідкувати, якою Україна бачила себе в той час.

Культурологи шукають паралелі

Цей науковий форум є одним з кроків у напряму розвитку взаємних контактів між Маріупольським державним та Східноукраїнським національним університетами в межах підписаного договору про співробітництво.