Представники СНУ ім. В. Даля долучилися до створення міжнародної колективної монографії

Науковці кафедри логістичного управління та безпеки руху на транспорті Факультету транспорту та будівництва СНУ ім. В. Даля взяли участь у написанні одного з розділів у колективній монографії Академії прикладних наук – Вищої школи управління і адміністрації в Ополе (Польща) «Сучасні процеси адаптації економіки в кризових умовах». Назва розділу науковців СНУ ім. В. Даля “Транспортно-логістичні процеси в умовах сьогодення”.

Представники СНУ ім. В. Даля долучилися до створення міжнародної колективної монографії

У колективній монографії представлені роботи українських та польських вчених, присвячені розробці пропозицій щодо структурної реконструкції регіонів в умовах сучасних викликів.

Основна мета колективної монографії – апробація результатів наукового пошуку викладачів, аспірантів, магістрантів закладів вищої освіти України та Польщі, розкриття теоретико-прикладних засад про сучасну роль та інструментарій міжнародної співпраці в умовах сьогодення. Відповідно до поставлених завдань в рамках написання колективної монографії сформовано її наукові розділи:

  • Розділ 1 «Актуальні питання управління та освіти: за видами діяльності» містить матеріали, в яких розкрито суть управління системою фінансово- економічної безпеки держави в умовах глобальної нестабільності; порушуються питання ролі іноземного капіталу в розвитку економіки України: розкрито медико-гуманітарні аспекти розвитку територіальних громад.
  • У розділі 2 «Транспортно-логістичні системи в умовах сьогодення» порушуються питання розбудови системи транспортної інфраструктури як стимулюючого фактору економічного розвитку регіонів: висвітлено сучасні аспекти транспортно-експедиційного обслуговування, досліджено стан та перспективи розбудови мультимодальних перевезень вантажів.
  • Розділ 3 «Індустрія гостинності та туризму: стан та виклики» висвітлені питання розвитку туристично-рекреаційної діяльності та сфери гостинності. Запропоновано моделі конкурентоспроможності туристичного підприємства.
  • Розділ 4 «Розвиток та управління у сфері фізичної культури та спорту» містить матеріали науковців щодо особливостей підготовки фахівців у сфері спорту і олімпійського руху.

Монографія – наукова робота міжнародного колективу вчених та фахівців у галузі розвитку соціально-економічних систем різних напрямів досліджень.

У повоєнний період в Україні одним із найголовніших проєктів стане її розбудова та структурна реконструкція регіонів. До її реалізації долучиться весь цивілізований світ. Українські міста та села, які постраждали внаслідок збройної агресії, стануть іншими: безпечними, комфортними, енергоефективними та будуть враховувати потреби місцевих жителів. Для досягнення цієї мети важливо вже зараз змінювати застарілі правила містобудування та враховувати кращі сучасні міжнародні практики, заклавши технологічні рішення на десятиріччя.