Голокост і міжнародне право

Представники наукової спільноти Юридичного факультету СНУ ім. В. Даля стали соорганізаторами та взяли активну участь у Міжнародній науковій конференції, присвяченій 75-річчю Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього: “Виклики покарання за Голокост, геноцид та захист прав людини” (м. Тбілісі, Грузія). 

Учасники конференції у свої виступах зосередили увагу на впливі Голокосту на формування доктрини і практики міжнародного права щодо попередження злочину геноциду, особливостях визначення та притягнення до покарання за нього, на відображенні цього явища у міжнародно-правовій свідомості.

Голокост і міжнародне право

Проблематика конференції включала питання розвитку міжнародного права в контексті осмислення поняття Голокосту; ретроспективної відповідальності в контексті злочинів геноциду; сучасного стану інтерпретації Голокосту через право та політику.

Голокост і міжнародне право

У конференції взяли участь представники факультету права та дипломатії Сухумського державного університету, юридичного факультету Люблянського університету (Словенія), програми безпеки людини Токійського університету (Японія).

Голокост і міжнародне право

Дякуємо факультету права та дипломатії Сухумського державного університету, та особисто професору Верхвія Гварамія за плідну наукову співпрацю!