Гостьова лекція викладачів СНУ ім. В. Даля про участь у міжнародних проєктах і програмах

Доцент кафедри залізничного, автомобільного транспорту та підйомно-транспортних машин СНУ ім. В. Даля, Postdoctoral Researcher of Department of Hydromechanics and Ship Design, Gdańsk University of Technology Євген Медведєв провів гостьову лекцію на тему «Міжнародні програми та проєкти – розвиток потенціалу вищої освіти» для студентів та викладачів кафедри автомобілів та транспортного менеджменту Вінницького національного технічного університету. В проведенні лекції також взяла участь керівниця Центру розвитку Soft skills університету, доцентка кафедри публічного управління, менеджменту та маркетингу Наталія Ткаченко.

Євген Медведєв поділився особистим досвідом участі в міжнародних проєктах UkraineLab, ERASMUS, MSCA4Ukraine та дав поради щодо пошуку проєктів та можливостей для участі в міжнародних проєктах для студентів, розглянувши пропозиції від Gdańsk University of Technology та Q&A.

Гостьова лекція викладачів СНУ ім. В. Даля про участь у міжнародних проєктах і програмах

Під час лекції викладачі приділили увагу розгляду Hard skills и Soft skills, які формуються та розвиваються під час участі студентів в проєктах.  

Наталія Ткаченко розповіла про soft skill, які є важливими для сучасного фахівця, розглянула ключові навички, які формуються у студентів під час підготовки та реалізації студентських проєктів: комунікативні, командної роботи, аналітичного та критичного мислення, лідерства, управління собою та своїм часом та інші, зауважила, що навички проєктного менеджменту, вміння застосовувати проєктні технології в умовах сьогодення стають затребуваними в організаціях різних видів діяльності, і тому студентам необхідно приділяти увагу формуванню таких навичок під час навчання в університеті.

Гостьова лекція викладачів СНУ ім. В. Даля про участь у міжнародних проєктах і програмах

Євген Медведєв розглянув Hard skills, які розвиваються під час участі в міжнародних проєктах. Це оволодіння професійною іноземною мовою, дипломи та сертифікати, які свідчать про розвиток професійних навичок, навички швидкості друку та роботи з інформацією, комп’ютерного програмування.

Гостьова лекція викладачів СНУ ім. В. Даля про участь у міжнародних проєктах і програмах

Маючи тривалий досвід участі в міжнародних проєктах, який розпочинався ще зі студентства та який він набуває й зараз, Євген Медведєв надав рекомендації студентам стосовно підготовки якісної проєктної заявки, а також поділився зі студентами актуальними для студентів пропозиціями участі в проєктах:

  • пропозиція від Аспен Інститут Київ щодо участі в семінарі «Відповідальне лідерство» — 16-22 березня та 12-18 жовтня 2024 року в Карпатах: https://aspeninstitutekyiv.org/event/vidpovidalne-liderstvo/
  • пропозиція від ERASMUS+ виглядає наступним чином: Пошук 10 учасників на молодіжний обмін у Вірменії! “Speak it Loud” – проєкт на тему міграції та культурного діалогу. Подати заявку: https://forms.gle/5gdRDnQFwyuBZDH6A 
  • пропозиції від Gdańsk University of Technology.