Крок до вдосконалення ОП підготовки фахівців-психологів

Підписано договір про співпрацю та взаємодію між Східноукраїнським національним університетом імені Володимира Даля та Громадською організацією «Ла Страда – Україна» (La Strada Ukraine), який буде реалізовуватись на базі кафедри психології та соціології Факультету здоров’я людини університету.

Громадська правозахисна організація «Ла Страда – Україна» працює в Україні з 1997 року для забезпечення ґендерної рівності, миробудування, запобігання ґендерно зумовленому насильству, зокрема, домашньому насильству, протидії торгівлі людьми та забезпечення прав дітей, сприяє впровадженню стандартів прав людини в усіх сферах життя суспільства та держави.

Відповідальність за реалізацію договору з боку університету покладено на завідувачку кафедри психології та соціології, професорку Юлію Бохонкову та керівницю Університетського центру медіації, професорку Ольгу Лосієвську, а з боку організації – на директорку департаменту науково-методичної роботи і медіації Вероніку Андрєєнкову.

Згідно із договором, сторони планують співпрацювати (та вже співпрацюють) у напрямках навчально-методичної, науково-дослідної, інноваційної, міжнародної діяльності та взаємного обміну досвідом задля удосконалення освітніх програм підготовки фахівців-психологів. Основна тематика, в межах якої буде здійснюватися взаємна співпраця фахівців сторін, наступна: конфлікти та стратегії їх вирішення; соціальна згуртованість у громаді; відновна практика в освіті та мирне вирішення конфліктів; розбудова миру; зниження рівня суспільної агресії; підходи до вирішення конфліктів у закладах освіти та громадах тощо.