Набуття нових компетенцій щодо зміцнення ментального здоров’я

Здобувачі вищої освіти (освітні програми «Психологія», «Практична психологія») разом із викладачами кафедр психології та соціології, практичної психології та соціальної роботи Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля залучилися до вебінару «Психологічні ресурси арома- і ольфактотерапії», який провела відома вітчизняна професорка Олена Костюченко.

На заході були запрошені колеги та друзі – майбутні психологи кафедри психології, педагогіки та філософії Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського.

На вебінарі відбулося відпрацювання на практиці теоретичних знань та вмінь, отриманих здобувачами під час вивчення психологічних дисциплін «Загальна психологія», «Психофізіологія» – з ольфакторики (впливу ароматів на мозок людини) та ароматерапії, як мистецтва використання ефірних олій, фітонцидів рослин та інших ароматних речовин для укріплення фізичного та ментального здоров’я людини.

Учасники занурились у світ ароматів, за допомогою яких вчилися будувати гармонію внутрішнього та зовнішнього світу (знімати напругу, знижувати тривогу, підвищувати настрій). Такі знання та навички є необхідними і затребуваними для їх використання у роботі фахівця-психолога.