Зустріч керівництва Аграрного факультету з менеджментом компанії «КЕРНЕЛ»

Декан і завідувачі кафедр Аграрного факультету СНУ ім. В. Даля зустрілися з представниками компанії «Кернел» і обговорили питання взаємовигідної співпраці. Наразі проявляється особлива зацікавленість компанії у висококваліфікованих фахівцях зі спеціальностей «Агрономія» та «Агроінженерія» (освітня програма «Агроінженерія»).

Компанія «Кернел» – найбільший в Україні виробник та експортер зернових, лідер світового ринку з виробництва соняшникової олії, ключовий постачальник сільськогосподарської продукції на світові ринки. На частку компанії припадає близько 8 % світового експорту соняшникової олії. Свою продукцію Kernel постачає до понад 70 країн. 

Зустріч керівництва Аграрного факультету з менеджментом компанії «КЕРНЕЛ»

На зустрічі були присутні: Аркадій Лунгул – керівник науково-дослідного відділу Кернел, Олександр Омеляненко – керівник науково-дослідного пункту Дружба-Нова, Михайло Журба – заступник керівника науково-дослідного пункту Дружба-Нова з мікробіології, Євген Гавілей – керівник науково-дослідного пункту Полтава-Південь, Сергій Тименко – керівник відділу навчання та розвитку персоналу «Кернел» та представники Аграрного факультету – декан Лілія Мартинець, завідувачі кафедр Сергій Халін, Людмила Пархоменко, Анатолій Поляков і Валентина Могутова.

Під час зустрічі були обговорені подальші кроки співпраці з компанією: проходження студентами повного циклу практичної підготовки, освоєння новітніх технологій, здобуття практичних навичок і теоретичних знань за різними спеціальностями, навчання за дуальною формою здобуття вищої освіти, заключення меморандуму про подальшу співпрацю. Також керівник відділу навчання та розвитку персоналу Сергій Тименко розкрив питання розвитку професійних компетенцій у компанії.

Зустріч керівництва Аграрного факультету з менеджментом компанії «КЕРНЕЛ»

Аркадій Лунгул розповів про виробничі активи компанії, що включають обробіток ґрунту та олійно-екстракційні заводи, і особливості логістики інфраструктури, яка складається з мережі елеваторів і глибоководних експортних терміналів.

Під час жвавого спілкування представники університету мали змогу поставити запитання представникам компанії, на які отримали змістовні відповіді.

Від менеджменту Аграрного факультету хочемо висловити подяку представникам компанії «Кернел» за надану можливість ознайомитися з основними напрямами, які впроваджує всесвітньовідома компанія «Кернел», та запрошуємо представників компанії до участі у Міжнародній конференції «Використання інформаційних технологій для оптимізації процесів виробництва сільськогосподарської продукції та управління підприємствами» (Агро-ІТ).