Гостьова лекція – міжуніверситетська співпраця

«Історіографічні джерела лідерів Української революції 1917-1921 рр.» – за такою темою відбулася гостьова лекція для студентів перших курсів усіх спеціальностей Університету в рамках вивчення дисципліни «Історія України і української культури». Лекторка – докторка історичних наук, професорка кафедри історії та теорії держави і права Університету митної справи та фінансів (м. Дніпро) Юлія Запорожченко. 

Захід був присвячений річниці початку Національно-демократичної революції 1917-1921 рр. Модератором зустрічі виступив к.і.н., доцент кафедри історії та археології Андрій Фомін.

Спікерка акцентувала увагу здобувачів вищої освіти та гостей лекції на маловідомих сторінках творчості та біографії, психологічних особливостях лідерів національної революції, інструментах більшовицької пропаганди, російсько-українських відносинах та війнах висвітлюваного періоду, революційній національній публіцистиці тощо.

Було досягнуто домовленість про періодичність проведення подібних заходів нашими університетами та сприяння академічним обмінам та мобільності.