СНУ ім. В. Даля долучається до важливих громадських ініціатив

СНУ ім. В. Даля, реалізовуючи свої соціальні функції підтримки територіальних громад, які зазнали особливих втрат внаслідок війни рф проти України, уклав меморандум про співпрацю з громадською організацією “Навчай для України”, яка працює над тим, аби кожна дитина в Україні могла реалізувати власний потенціал, незалежно від місця народження чи проживання.

Представники Університету, декан Факультету гуманітарних та соціальних наук Світлана Кузьміна і член Вченої ради від студентства В’ячеслав Семеряжко, взяли участь у презентації програми “СтудМентор”.

Мета цієї програми, яка має підтримку міжнародних організацій (зокрема, UNICEF) і органів державної влади України, – організувати мережу наставництва від студентів для школярів, в якому студенти допомагатимуть школярам надолужити прогалини в знаннях зі шкільних предметів та опанувати м’які навички.

Ця надзвичайно важлива програма сприятиме не лише подоланню освітніх втрат школярами, а й допомагатиме їм психологічно. З боку студентів участь у цьому русі – прекрасна нагода здобути перший педагогічний досвід і, водночас, зробити свій внесок у здобуття Перемоги, важливою передумовою якої є освіченість, психологічна стійкість і згуртованість молодого покоління.