Стейкхолдери – учасники вдосконалення ОП «Економіка»

Відбулося обговорення із зовнішніми стейкхолдерами освітньої програми другого (магістерського) рівня за спеціальністю 051 «Економіка» на кафедрі економіки і підприємництва.

На зустрічі були присутні представники різних підприємств, установ, організацій. Гарант освітньої програми, д.е.н., проф. Інна Семененко, представила загальну інформацію про освітню програму та її мету, відповідність мети цілям стратегії Університету, Луганської області та проєкту Державної стратегії регіонального розвитку, окреслила структуру ОП, ключові особливості й акценти, загальні й фахові компетентності.

Разом з учасниками було обговорено ключові компетентності, якими має володіти магістр з економіки, адаптивність освітньої програми, зміст окремих освітніх компонент та інші питання. 

Стейкхолдери – учасники вдосконалення ОП «Економіка»

Зокрема, Віктор Шулик – експерт з місцевого економічного розвитку проєкту “Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні” VNG International – розповів про залученість студентів кафедри економіки і підприємництва до реалізації активностей за проєктом і в такий спосіб можливість розвинення їхніх навичок та досвіду реальної практичної роботи, корисної для громад і регіонів України. Експерт зазначив про доцільність використання спеціалізованого програмного забезпечення в рамках викладання окремих дисциплін, а також залучення фахівців-практиків до читання лекцій та проведення ознайомчих занять для студентів. 

Стейкхолдери – учасники вдосконалення ОП «Економіка»

Світлана Гречана – к.е.н., доцент, старший науковий співробітник відділу проблем міжрегіонального співробітництва, Луганська філія, ДУ “Інститут економіко-правових досліджень імені В. К. Мамутова НАН України” – відзначила необхідність розвитку м’яких навичок (soft skills) студентів, їх мотивації та ініціативності. 

Стейкхолдери – учасники вдосконалення ОП «Економіка»

Роман Красюк – директор Комунального підприємства «Сєвєродонецьке агентство інвестицій та розвитку» – відзначив важливість навчити магістрів планувати й розробляти проєкти у сфері економіки, соціальній сфері, відновлення України в цілому, та можливість долучення студентів до написання проєктів, важливих для Сєвєродонецької громади. 

Стейкхолдери – учасники вдосконалення ОП «Економіка»

Сергій Нечай – директор ТОВ “Компанія Транспеле”, а також випускник кафедри – відзначив можливість проходження практики на підприємстві у дистанційному форматі та запропонував провести конкурс на вирішення реальних кейсів на підприємстві із заохоченням студентів-переможців. 

Інші учасники, Павло Циктич (заступник директора з фінансових питань державного підприємства «Системні аграрні технології»), Микола Літашин (заступник директора ТОВ “Айфт Україна”, директор “IFT-Groupe Sro”, Чехія), представники Комунального підприємства «Сєвєродонецьке агентство інвестицій та розвитку», обговорили програмні результати навчання та особливості, на яких доцільно зробити акценти під час викладання окремих освітніх компонент, а також надали свої рекомендації щодо удосконалення ОП. 

Стейкхолдери – учасники вдосконалення ОП «Економіка»

Наталія Швець, к.е.н., доцент кафедри економіки і підприємництва, запросила учасників зустрічі долучатися до проведення гостьових лекцій для студентів кафедри.