Студентка СНУ ім. В. Даля працює разом зі Спілкою Самаритян України

Майбутній психолог соціальної роботи Ірина Баришок (група ПСР-22з кафедри практичної психології та соціальної роботи) долучилася до роботи Спілки Самаритян України (Київське обʼєднання), що діє в межах Міжнародного Проєкту за підтримки МЗС Німеччини та Спілки Робітничих Самаритян Німеччини (ASB).

У мобільній бригаді, спільно зі співробітниками Спілки, Ірина  працює по місту Києву та Київській області з надання психосоціальної підтримки та допомоги дітям з інвалідністю, людям похилого віку, у тому числі з обмеженими фізичними можливостями. Така підтримка надається також внутрішньо переміщеним особам, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Психосоціальна допомога надається у формі групових занять та/або індивідуальних консультацій фахівців, зокрема на дому (для осіб з інвалідністю та обмеженою мобільністю).

Особлива увага приділяється дітям з аутизмом та з розумовою відсталістю, в яких знижено можливості соціальної взаємодії, повʼязані з вираженим афективним та когнітивним дефіцитом. З такими дітьми студентка СНУ ім. В. Даля та співробітники Проєкту працюють на базі дитячого центру «Особлива дитина» Спілки Самаритян України (Київське обʼєднання). 

Бажаємо успіхів та дякуємо Ірині Баришок та Співробітникам Спілки за таку необхідну у наш час і самовіддану роботу!