Наукова підтримка процесів сталого розвитку та відновлення громад в Україні

Пройшла підсумкова конференція за результатами реалізації проєкту «Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні», що реалізовується Агентством міжнародного співробітництва Асоціації муніципалітетів Королівства Нідерландів VNG International у партнерстві з Асоціацією міст України та фінансується Міністерством закордонних справ Королівства Нідерландів.

В конференції взяли участь науковці СНУ ім. В. Даля в рамках підписаного меморандуму про взаєморозуміння між університетом та VNG International в Україні: Інна Семененко, Євген Овчаренко та Зоряна Карпенко.

Наукова підтримка процесів сталого розвитку та відновлення громад в Україні

Учасниками обговорень напрацьованих результатів проєкту стали представники центральних органів виконавчої влади, нідерландських дипломатичних місій, що працюють в Україні, експерти Агентства міжнародного співробітництва Асоціації муніципалітетів Королівства Нідерландів VNG International, представники Асоціації міст України, посадові особи місцевих військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування зацікавлених муніципалітетів, представники програм та проєктів міжнародної технічної допомоги.

Спікерами тематичних доповідей та панельних дискусій, що пов’язані з темою відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні, в ході конференції, зокрема, виступили:

  • Есселін ван Ертен, заступниця голови місії Посольства Королівства Нідерландів в Україні,
  • Наталія Гнидюк, радниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України,
  • Олександр Слобожан, Виконавчий директор Асоціації міст України,
  • Людмила Єніна, директор Департаменту економічної дипломатії Міністерства закордонних Справ України,
  • Дмитро Бутрій, перший заступник голови Херсонської обласної військової адміністрації та багато інших.

Метою підсумкової конференції було представити результати та висвітлити ключові висновки проєкту, реалізованого в Україні за ініціативи VNG International у період з 2022 по 2024 рік.

Наукова підтримка процесів сталого розвитку та відновлення громад в Україні

Підсумкова конференція VNG International виявилася значним місцем для обміну досвідом, укладання партнерств і збагачення новими ідеями.

Наукова спільнота СНУ ім. В. Даля докладає всіх зусиль та сподівається, що результати конференції та подібних науково-практичних заходів стимулюватимуть розвиток нових форм співпраці та обміну досвідом між різними зацікавленими сторонами, що сприятимуть сталому розвитку та відновленню громад в Україні.