Участь у заході ІТ-компанії SoftServe

Доцентка кафедри комп’ютерно-інтегрованих систем управління Тетяна Сотнікова та асистент Анастасія Асманкіна Факультету інформаційних технологій та електроніки взяли участь у вебінарі ITeachers Meetup «Тренди у світі робототехніки: дослідження, проєкти та освіта». Захід був організований ІТ-компанією SoftServe.

Спікером події був Любомир Демків, керівник відділу робототехніки у SoftServe, який ознайомив учасників з головними трендами, цікавими проєктами та рекомендаціями для освітніх програм у сфері робототехніки.

Робототехніка є справжнім джерелом натхнення та новаторських рішень у сучасному світі, тому вивчення цього напрямку стає все більш актуальним, а пов’язані з робототехнікою освітні програми стають все більш затребуваними та популярними серед потенційних вступників.

SoftServe розвиває експертизу в робототехніці з 2018 року, а нещодавно компанія отримала замовлення від NASA на розробку технологій для зведення злітно-посадкових майданчиків на Місяці. Це лише один із прикладів, який ілюструє важливість і перспективність розвитку робототехніки в сучасному світі.

Східноукраїнський університет імені Володимира Даля здійснює підготовку здобувачів вищої освіти за спеціальністю 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» за першим (бакалаврським), другим (магістерським) та третім (освітньо-науковим) рівнями.