Бачення майбутнього України: інноваційна розбудова інтелектуально-комунікативного простору

Фахові спільноти України продовжують розробку моделей устрою комунікації та діяльності інтелектуальних спільнот з майбутньої реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Деканеса Факультету гуманітарних та соціальних наук Світлана Кузьміна представила СНУ ім. В. Даля на ІІІ Стратегічному форумі “Майбутнє Криму”. Зустріч експертів з проблем наукового, юридичного, політичного, управлінського забезпечення реінтеграції тимчасово окупованих територій України організував Кримськотатарський ресурсний центр за підтримки Представництва “Фонду Генріха Науманна за Свободу”.

Експерти обговорювали проблеми функціонування Експертної мережі Міжнародної Кримської платформи, яка об’єднує українських та іноземних фахівців, науковців, правозахисників з метою забезпечення інформаційно-аналітичної та комунікаційної підтримки зусиль з деокупації та реінтеграції Криму.

У результаті жвавих і плідних дискусій було розроблено низку проєктів важливих документів, як-от: Регламент і політики Експертної мережі Міжнародної Кримської платформи, що в найближчому майбутньому сприятиме залученню до досліджень проблем післявоєнного устрою життя і реукраїнізації деокупованих територій не лише українських, а й міжнародних експертів.