Студентам розповіли фахово про захист грошей

Студенти СНУ ім. В. Даля долучилися до участі у Всесвітньому тижні грошей “Global Money Week”. Офіційною темою заходу у 2024 році стало гасло: “Захистіть свої гроші, убезпечте своє майбутнє”.

Всесвітній тиждень грошей – це щорічна міжнародна освітня кампанія, метою якої є розвиток фінансової свідомості дітей та молоді, формування необхідних знань, умінь, поведінки та ставлення, необхідних для прийняття розумних та зважених фінансових рішень, що дозволить досягати фінансового добробуту та стійкості в майбутньому.

Усі заходи, що проводилися при підтримці Національного банку України та Центру фінансових знань “Талан” фокусували увагу на безпечному управлінні власними грошима та підкреслювали важливість відповідального та інформованого ставлення до особистих фінансів, усвідомлення потенційних фінансових ризиків та вмінні захищати свої гроші.

Учасники під час вебінару “Безпечні платежі: ключові аспекти для власників платіжних карток” змогли дізнатися про найпоширеніші види шахрайства та ключові правила платіжної безпеки.

Послухати повчальні історії про українських фальшивомонетників, з’ясувати, хто займався підробкою монет протягом віків, і які покарання за фальсифікацію грошей застосовувалися державою, можна було під час вебінару: “Алхіміки, яким вдалося, або Історія українських фальшивомонетників”.

Вебінар: “Національний банк: історія створення та основні досягнення” дозволив розкрити  історію становлення та розвитку банківської справи в Україні, виникнення центрального банку та гривні, а також перевірити отримані знання за допомогою гри в “Кахут”.

У заході взяли участь здобувачі вищої освіти Факультету економіки і управління під керівництвом Олени Тищенко, доцентки кафедри фінансів та банківської справи.