Підготовка тренерів з кризового менеджменту у громадах

Керівниця Університетського центру медіації СНУ ім. Даля Ольга Лосієвська пройшла відбір та взяла участь в очному 5-денному тренінгу “Кризовий менеджмент у громадах” з підготовки регіональних тренерів з кризового менеджменту для роботи у громадах.

Захід відбувся в рамках реалізації українсько-норвезького проєкту “Міжвідомча співпраця у сфері охорони здоров’я / UKR2303 Institutional Cooperation in the Health Sector. Підготовкою тренерів займались фахівці Центру психічного здоров’я Національного університету “Києво-Могилянська академія” у співпраці з Регіональним Центром профілактики насильства, травми і суїцидів (м. Осло, Норвегія).

Зміст та програму тренінгу розроблено сумісно українськими, норвезькими та британськими фахівцями та вже апробовано з 2020 року для цільових груп: фахівців у галузі антикризового реагування, управління персоналом, кризової та психосоціальної підтримки.

Тренери проєкту: Роберт МакАлістер – сертифікований кризовий менеджер і тренер (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії), Нільс Петер Рейнхольд – координатор з психосоціальної підтримки, національний тренер з кризового менеджменту в надзвичайних ситуаціях Регіонального Центру профілактики насильства, травми і суїцидів (Норвегія), Оксана Бойко – тренерка з кризового менеджменту в громадах, доктор філософії з соціальної роботи Національного університету “Києво-Могилянська академія”, Людмила Скиба – тренерка з кризового менеджменту в громадах, заступниця директора КЗ «Центр надання соціальних послуг» Жовтоводської міської ради, Вікторія Соловйова – психотерапевтка, консультантка та супервізорка CETA, терапевтка з превенції суїциду та кризового менеджменту в громаді, фахівчиня центру психічного здоров’я Національного університету “Києво-Могилянська академія”.

Підготовка тренерів з кризового менеджменту у громадах

Учасники відпрацювали навички з кризового менеджменту: модель CALM, стратегічне лідерство в кризових ситуаціях, самоусвідомлення й колективне усвідомлення в антикризовому управлінні: методологія та концепція SDI, стрес-менеджмент, кризові комунікації, резильєнтність громади у надзвичайних ситуаціях: піраміда втручань (IASC Guidelines), перенаправлення тощо.