Данський журналіст Лейф Лонсманн провів відкриту лекцію для студентів

Відбулась відкрита лекція для студентів СНУ ім. В. Даля та інших університетів України в продовження сертифікатного курсу лекцій “Правдивий репортаж: навіть коли боляче”. Цього разу лектором був гість з Данії Лейф Лонсманн, медіа фахівець з понад 40-річним досвідом роботи журналіста, головного редактора і СЕО for the Danish National Public Service broadcaster (DR). У теперішній час працює старшим радником у Nordic Journalist Centre, є членом International Press Institute, IPI.

Медіа та демократія, як вони співіснують та залежать одне від одного? Лейф Лонсманн ознайомив студентів із роллю вільної преси у демократичних країнах, тим, що медіа мають нести правду в суспільство та формувати громадську думку. Також поговорили на тему того, як вільне медіа проявляє себе в ролі четвертої влади в країні.

Данський журналіст Лейф Лонсманн провів відкриту лекцію для студентів

Вільні ЗМІ надають інформацію, на основі якої люди приймають рішення як громадяни, а також як виборці.

Лектор навів статистичні дані про те, в яких країнах найбільш вільна сфера медіа. Цікаво було дізнатися, що найкраща ситуація зі свободою слова в країнах Скандинавії, а в Україні, натомість, спостерігаються деякі, хоч і не критичні, обмеження.