Співпраця зі стейкхолдерами – важлива складова реалізації освітніх програм

Стартував весняний двомісячний модуль за участі студентів ОПП “Право” бакалаврського рівня за проєктом «Служба волонтера Вишгородського районного суду». Захід став можливим завдяки плідній співпраці Юридичного факультету СНУ ім. В. Даля та Вишгородського районного суду Київської області.

Перші кроки – вступний інструктаж від голови Вишгородського районного суду Київської області Ірини Котлярової, яка зосередила увагу на тому, що надання допомоги громадянам у приміщеннях суду є необхідним для зменшення психологічної напруги та створення атмосфери дружнього до людини суду.

Волонтер може надавати організаційно-технічну, інформаційну допомогу в діяльності суду, керуючись принципом заборони надання юридичних роз’яснень та принципом перенаправлення до відповідного працівника суду.

Студенти мали координаційну  зустріч з куратором волонтерської програми паном Богданом для уточнення деталей та процедур, ознайомлення  з планом приміщень суду, планом роботи.

У межах своєї  діяльності за проєктом наші волонтери надали  допомогу особам, які відвідують суд, щодо маршруту  до зали судових засідань, інтеграційної рецепції, координування при ознайомленні з інформаційним стендом суду, роз’яснення  порядку подачі заяв, клопотань до інтегрованої рецепції, надання інформація щодо послуг, які відвідувачі можуть отримати в суді, роз’яснення порядку подачі заяв, клопотань до інтегрованої рецепції, пояснення доступу до «Електронного суду».

Також студенти-волонтери завітали до архіву суду, надали допомогу у відділі документообігу та архіві.

Попереду – участь у судових засіданнях.

Вдячні Вишгородському районному суду Київської області за надану можливість для студентів долучитися до практичної діяльності працівників суду, набути комунікаційного досвіду, досвіду роботи у команді.