Досвід компанії IBM – студентам і викладачам університету

Марина Паничок, випускниця кафедри економіки та підприємництва, а зараз контракт-менеджер та адміністратор проєкту в компанії IBM Services center s.r.o., м. Братислава, Словаччина, провела  гостьову лекцію з управління проєктами на тему: «Взаємодія з контракторами в проєктах: досвід компанії IBM» для студентів і викладачів університету.

Марина поділилася своїм досвідом та розповіла про передові практики управління проєктами, що застосовуються в IBM. Вона представила учасникам процес взаємодії з клієнтами як частину системи управління проєктами, розповіла про заходи цифровізації, що впроваджуються у компанії задля удосконалення та підвищення ефективності її діяльності. Одним із ключових аспектів лекції стала філософія Agile, яка широко практикується у IBM. Марина пояснила основні принципи Agile та їх застосування в управлінні проєктами, спираючись на приклади успішної реалізації проєктів компанії.

Лекція завершилася обговоренням та запитаннями від учасників. Інтерес викликали практики формування проєктних команд у компанії IBM. Гостя розповіла про підходи, що використовуються для складання та ефективної роботи проєктних команд у компанії. Слухачів також цікавило використання штучного інтелекту в компанії. Про що вони отримали змістовну відповідь, в якій Марина пояснила напрями застосування в IBM такої нової технології та її вплив на діяльність компанії.

Присутні подякували Марині Паничок за цікаву зустріч і висловили сподівання на подальшу співпрацю для організації подібних заходів у майбутньому.