Вдосконалення майбутніх практичних психологів

Здобувачі вищої освіти кафедри практичної психології та соціальної роботи взяли участь у Міжнародному Фестивалі метафор, метафоричних зображень та психологічних практик «МАКсимум» (Інститут психології розвитку «МАКсимум»).

Участь у заході посприяла вдосконаленню професійних компетенцій студентів у галузі дошкільної та шкільної психології, а також психології спеціальної освіти. Розвитку цих компетенцій сприяла й участь студентів у програмах підвищення кваліфікації «Особистісний розвиток, навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами в закладах загальної дошкільної та середньої освіти», «Різдво як стосунки» (Освітній центр Дзеровича).

Досягнуто таких результатів: можливість виконання адаптації та модифікації навчального матеріалу в залежності від рівня актуального розвитку дитини; впровадження принципів корекційної роботи з дітьми з ООП в умовах інклюзивного навчання; виокремлення психофізіологічних особливостей дітей різних нозологій; врахування індивідуальних потреб і можливостей дітей з ООП.

Важливим аспектом роботи у зазначеному напрямку є участь студентів кафедри у групі підтримки «Поруч» та навчальній програмі «Навчання технік зцілення для батьків, осіб, що їх замінюють та спеціалістів, які працюють з дітьми», яка реалізується за підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні (K. Yavna-Rosenthal ˗ супервізорка проєкту «ПОРУЧ», КПТ-терапевтка, тренерка Фундації «Діти і Війна», Великобританія), а також 10-й Міжнародній конференції «Educational cells» (L. Svуstovуch ˗ Head of NGO «School of Dreams»).

Вітаємо найбільш активну учасницю заходів – Ольгу Осипченко – відмінницю навчання та майбутнього магістра з практичної психології!