Участь у Європейському тижні молоді

Професорка кафедри іноземної філології та перекладу Факультету гуманітарних та соціальних наук Олена Козьменко отримала запрошення відвідати центральний захід Європейського тижня молоді в Європейському парламенті в Брюсселі (Бельгія), організованому спільно з Європейською комісією.

Європейський молодіжний тиждень організовується раз на два роки, щоби відзначити та сприяти залученню, участі та активній громадянській позиції молоді по всій Європі та за її межами. Цього року подію відвідали понад 800 учасників з 36 країн. Організатори запросили представників молодіжних організацій та освітянської спільноти поспілкуватися, взяти участь у панельних дискусіях та воркшопах, поділитися своїми поглядами на те, як залучити молодих людей до демократії та заохотити їх голосувати на наступних європейських виборах.

У перервах між заходами у делегатів була можливість познайомитися з діяльністю понад 20 молодіжних європейських організацій та установ, дізнатися про молодіжні проєкти, які здійснюються в Європі. Окрім цього організатори розмістили 3-метрову стіну графіті, щоб учасники могли вільно малювати/писати своє бачення майбутнього, і запропонували усім охочим зробити власний портрет у запрошених карикатуристів в якості сувеніра про захід.

За межами Європейського парламенту було організовано захопливу виставку проєктів Erasmus+ та Європейського корпусу солідарності щодо демократичної участі, активного громадянства та інших важливих аспектах молодіжної роботи.

Участь представниці СНУ ім. В. Даля в цьому заході сприяла поширенню інформації про Україну взагалі та діяльності Університету щодо виховання демократичних цінностей у здобувачів вищої освіти, зокрема привернула увагу до проблем української освіти та сприяла налагодженню нових зв’язків з Європейськими молодіжними організаціями.