Дискусія на тему міграційних втрат України

Представники СНУ ім. В. Даля відвідали Презентацію-відкриття Міжнародного фотопроєкту “ІСТОРІЇ В РЕЧАХ. ВТЕЧІ І ПРИБУТТЯ” та взяли участь у Панельній дискусії: “Міграційні втрати креативного потенціалу України в часі війни”. Захід було проведено в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (м. Київ).

Виставка була присвячена історіям українок, які через збройну агресію росії проти України були змушені залишити свої рідні міста та відправитися в невідомість.

В межах Панельної дискусії обговорювались питання особливо критичних втрат креативного потенціалу – найталановитіших українців, які здатні бути драйверами розвитку, втім покинули країну з різних причин. Одним зі стратегічних завдань в цьому контексті залишається повернення цих людей в Україну та створення механізмів максимально ефективного використання їх потенціалу як під час війни, так і для повоєнної відбудови.

Ініціатори проєкту: ГО «Німецько-український діалог» (м. Ауґсбурґ), офіційні партнери в Україні: Львівська національна академія мистецтв, ГО “Центр суспільних інновацій” та «Українсько-німецьке культурне товариство м. Чернівців».

Проєкт реалізовувався за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини Auswärtiges Amt.

У заході взяли участь викладачі кафедри публічного управління, менеджменту та маркетингу Олена Хандій та Яна Білоус.