Розбудовуємо соціальні та професійні партнерства в Києві

Факультет гуманітарних та соціальних наук впродовж поточного навчального року розбудовує плідне партнерство з Київським палацом дітей та юнацтва, який є комплексним комунальним закладом позашкільної освіти територіальної громади міста Києва. Студенти та викладачі кафедри  журналістики та українознавчих студій є постійними учасниками заходів і проєктів  Інформаційно-творчої агенції «Юн-Прес». У цій співпраці студенти здобувають соціальний і професійний досвід, мають змогу познайомитися з життям та історією київської громади, завести друзів серед містян, розповісти про свій університет.

Досвід такого партнерства був узагальнений і обговорений під час Всеукраїнського форуму «Кар’єрний коучинг: Заклад позашкільної освіти і заклад вищої освіти: пліч-о-пліч до вершин професійної майстерності заради майбутнього України», який організував Київський палац дітей та юнацтва.

СНУ ім. В. Даля на цьому заході представили Світлана Кузьміна, деканеса Факультету гуманітарних та соціальних наук, і Валерія Мазура, викладачка кафедри журналістики та українознавчих студій. У доповіді на тему «Мережа студентських медіа: можливості та логіка будівництва» вони показали значний потенціал партнерства між закладами позашкільної освіти, громадськими організаціями і закладами вищої освіти в посиленні соціальних комунікацій, поширенні медіаграмотності, зміцненні взаємної підтримки громадян.

Розбудовуємо соціальні та професійні партнерства в Києві

Фундаментальна цінність спільноти Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля – відкритість до людини та громади, яка має на увазі рівноправний доступ до можливостей навчання, досліджень та розвитку, підтримку, чесні партнерські відносини, реалізацію концепції «університет у громаді, з громадою, для громади».

Це стосується не лише органів місцевого самоврядування чи підприємств, а й закладів культури та освіти.