Поширення в університеті відновлюваної культури у відносинах

Команда Університетського центру медіації СНУ ім. В. Даля, що функціонує на базі кафедри психології та соціології Факультету здоров’я людини, за підтримки Національної медіаторської мережі Громадської організації «Ла-Страда Україна», провела загальноуніверситетську кураторську годину на тему: “Медіація як соціальний інститут. Відновні практики”.

Учасники обговорили питання поширення в університеті відновлюваної культури у відносинах – спільного шляху всього колективу, на якому спочатку кожен починає із себе, а потім всі разом рухаються в напрямку нового погляду на відносини у вигляді поваги, розуміння, турботи, відповідальності, емпатійного слухання.

Університетський центр медіації працює в рамках моделі реагування на конфлікт у контексті відновної культури: конфліктна ситуація – розуміння та комунікація – новий погляд на ситуацію – дії, спрямовані на відновлення відносин, розвиток критичного мислення, емоційного інтелекту й навичок, орієнтованих на формування міцної університетської спільноти.