Відбувся 6-й щорічний День кар’єри ЄС у СНУ ім. В. Даля

Студенти, викладачі та співробітники СНУ ім. В. Даля, представники освітянської спільноти, громадських організацій, бізнесу, державних службовців та активних молодих громадян взяли участь в заходах, присвячених Дню кар’єри ЄС 2024. Захід відбувся за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні в межах проєкту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні». Співорганізатор події – Інформаційний центр ЄС в Луганській області при СНУ ім. В. Даля.

У панельній дискусії на тему: «Шлях до інклюзивного суспільства: кращі практики та роль Європейського Союзу» спікери обговорили необхідність популяризації інклюзії в Україні як одного з принципів Європейського Союзу в контексті Євроінтеграції, кращі практики впровадження інклюзії та роль країн Європейського Союзу в цьому процесі, обговорили важливість забезпечення рівних можливостей для всіх громадян та розповіли про програми, що реалізуються в Україні та країнах Європейського Союзу та спрямовані на підвищення рівня обізнаності молоді щодо інклюзії, до яких кожен охочий може долучитися вже зараз.

Відбувся 6-й щорічний День кар’єри ЄС у СНУ ім. В. Даля

Спікерами дискусії виступили:

Перший тренінг (тренерки: керівниця Центру розвитку soft skills, доцентка кафедри публічного управління, менеджменту та маркетингу Наталія Ткаченко та керівниця Інформаційного центру ЄС, викладачка кафедри іноземної філології та перекладу Зоряна Карпенко) був присвячений розвитку навички problem solving для успішного кар’єрного зростання, на якому учасники отримали практичні рекомендації щодо використання методів вирішення складних проблем не тільки у професійній сфері, а й в інших сферах життя.

Другий тренінг (тренерки: керівниця Центру гендерної культури, завідувачка кафедри конституційного права Галина Татаренко та доцентка кафедри правознавства Вікторія Жолудєва) був присвячений створенню індивідуального іміджу в мережі. В епоху соціальних мереж особистий бренд може стати найціннішим активом. Тому на цьому тренінгу учасники дізналися про стратегії просування свого бренду, залучення підписників та секрети побудови довіри й впливу в цифровому просторі, а також про те, як створити унікальний та привабливий образ у соціальних мережах.

Третій тренінг (тренерка: представниця команди Idea програми Дитячого фонду ООН “Upshift”, студентка СНУ ім. В. Даля Марія Богатчук) відбувся в змішаному форматі та зібрав понад 30 учасників з числа викладачів та здобувачів вищої освіти СНУ ім. В. Даля. Тренінг був присвячений навичкам написання «привабливих» резюме. Під час тренінгу учасники дізналися, які навички та досягнення варто виділяти, щоб ваші резюме відрізнялося від сотень інших, як використовувати сучасні тренди та інструменти для створення стильного і професійного документа, а також як правильно структурувати резюме, щоб роботодавець відразу помітив ваші найкращі якості.

Відбувся 6-й щорічний День кар’єри ЄС у СНУ ім. В. Даля

День Кар’єри ЄС реалізується в рамках проєкту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні». Захід відбувається щорічно у понад 15 містах України протягом останніх шести років. День Кар’єри ЄС – це серія публічних заходів, де представники Мереж ЄС та всі активні й зацікавлені громадяни можуть поділитися думками, власним досвідом щодо впровадження стандартів та практик ЄС в Україні, участі в програмах ЄС для розвитку нових бізнесових та освітніх можливостей, обговорити тренди на ринку праці, зокрема щодо знань та навичок, які потрібні молодій людині, щоб зробити успішну кар’єру.

День кар’єри є ініціативою, що фінансується Представництвом Європейського Союзу та виконується громадськими організаціями «Фундація «Відкрите суспільство» та ГО «Молодіжна Альтернатива». Додаткова інформація: http://euroquiz.org.ua