Далівці дізналися про особливості килимарства Галичини

Україна завжди славилася гарними традиціями відродження давніх ремесел. В цьому змогли впевнитися науково-педагогічні працівники СНУ ім. В. Даля підчас візиту до музею ткацтва та килимарства м. Глиняни, що на Галичині.

Далівці дізналися про особливості килимарства Галичини

Викладачі ознайомилися з експозицією, дізналися про особливості килимарства Галичини починаючи з часів Івана Мазепи, Богдана Хмельницького.

На стіні музею килимарства в Глинянах висить червоно-чорний килим, який своєю ціною порятував під час голоду життя… Поруч нього – колоски, які нагадують штучні голодомори в  Україні. Тут зберігається килимовий обрус, яким колись єврейка віддячила українцеві за порятунок під час голокосту, тут на стіні оживає зітканий «Довбуш молоденький» та експонується килим, подарований молодятам на весілля. За кожним тканим полотном – своя історія, чітко зображений візерунок, витканий умілими руками ткачів. А коли орнамент переноситься на першокласне полотно, і при цьому використовуються виключно натуральні фарби, то такий килим – щасливий на свою ціну.

Екскурсія у музеї була організована Головою правління ГО «Західноукраїнська спілка музеїв», директором історико-краєзнавчего музею у м. Вишневе Львівської області, паном Ігором Тімецем.