Далівці вправлялися у лінгвокультурній комунікації

Далівці вправлялися у лінгвокультурній комунікації

Викладачі кафедри іноземних мов та професійної комунікації СНУ ім. В. Даля провели тематичну онлайн-зустріч зі студентами, приурочену до Великодня “Easter Traditions Around the Worldˮ.

Далівці вправлялися у лінгвокультурній комунікації

Глядачі мали змогу поринути у неповторну атмосферу святкування великодніх традицій різних країн: Польщі, США, Великобританії, Фінляндії, Італії, Франції, Нової Зеландії та багатьох інших. Необхідним доповненням стали висвітлені відомості про походження назви Easter, її міфологічне коріння та побутування серед англомовних країн.

Далівці вправлялися у лінгвокультурній комунікації

Зацікавленість заходом довела, що сучасна молодь хоче знати, цінувати  українські національні традиції в контексті світових, які вирізняються своїм унікальним колоритом. Викладачі підготували оригінальний матеріал про маловідомі для українців ритуали святкувань, що вміщують традиційні й сучасні компоненти, екзотичні способи відзначення. Такими вражаючими є святкування Гватемали, Багамських островів, великоднє прикрашання міст Німеччини тощо. Під час перегляду презентацій, відео студенти взяли участь в обговоренні, розвивали навички усного монологічного та діалогічного мовлення.

Знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі, де спілкування набуває все більшого значення, особливо це стосується лінгвокультурної комунікації. Організація Великоднього свята на кафедрі іноземних мов та професійної комунікації не є ситуативно зумовленою, це вже стало традиційним елементом у професійній діяльності викладачів.