Яким буде 2022/23 навчальний рік

Яким буде 2022/23 навчальний рік

Особливості організації освітнього процесу у СНУ ім. В. Даля у 2022/23 навчальному році обговорили на засіданні ректорату.


Ректорка університету Ольга Поркуян закликала колег врахувати рекомендації МОНу з цього питання. Члени ректорату обговорили наявні умови праці університету і дійшли згоди у головному питанні: перший семестр наступного навчального року триватиме з 1 серпня по 30 листопада. Другий – з 1 березня по 30 червня з можливістю продовження на 1-2 тижні липня.

Студенти мають розпочати навчання:

  • 2-го, 3-го, 4-го років навчання ОС “Бакалавр” та 2-го року навчання ОС “Магістр”  – 1 серпня;
  • 1-го року навчання ОС “Бакалавр” – 12 вересня;
  • 1-го року навчання ОС «Магістр»  – 1 жовтня.

Учасники засідання звернули увагу на необхідність корегування навчальних планів та розподіл освітніх компонентів, кредитів, годин між семестрами з урахуванням прийнятих строків завершення зимової заліково-екзаменаційної сесії та початку другого семестру.

Також були обговорені вимоги до умов навчання у форматі офлайн у наступному навчальному році, зокрема стан і місткість споруд цивільного захисту в корпусах і гуртожитках, підготовка евакуаційних шляхів і решта питань безпеки учасників освітнього процесу. Розпочнеться освітній процес в форматі онлайн.

Дипломи згідно з наказом МОН №249 від 6.03.15 р. видаватимуться випускнику або уповноваженій ним особі за нотаріальною довіреністю.