Ольга Поркуян: ми зробили безпрецедентне зниження вартості навчання

Ольга Поркуян: ми зробили безпрецедентне зниження вартості навчання

Ректорка СНУ ім. В. Даля Ольга Поркуян, закликала учасників розширеного засідання Приймальної комісії докласти максимум зусиль, щоб усім, хто бажає продовжити або розпочати навчання в університеті, допомогти отримати  таку можливість.

Законодавча база підготовлена і СНУ ім. В. Даля, враховуючи обставини, у які потрапили саме студенти і абітурієнти донбаського регіону, зробив плату за навчання безпрецедентно низькою. Тепер, зазначила голова Приймальної комісії, на працівниках університету лежить велика відповідальність за успішну вступну кампанію.

Ольга Поркуян: ми зробили безпрецедентне зниження вартості навчання

Учасники засідання, декани факультетів і завідуючи кафедр, обговорили зміни до Порядку прийому для здобуття вищої освіти в 2022 році, що стосуються мешканців Луганської і Донецької областей, успіхами у роботі з контингентом і своїми новаціями.

Робота з абітурієнтами ведеться через Департамент освіти  і науки Луганської ОДА, директорів шкіл Луганщини. Цікаво, що в результаті цієї співпраці декілька десятків вчителів виявили бажання отримати другу вищу освіту за заочною формою навчання у СНУ ім. В. Даля.

Виявили бажання поповнити ряди далівців і випускники, які виїхали за кордон не тільки з Донбасу, а й з Одеси, Харкова, Полтави та інших українських міст і селищ. Вони зареєструвалися для проходження мультипредметного тесту в пунктах, що відкриваються у містах Європи.

Роботу зі студентами, які зараз перебувають на окупованих територіях, теж треба проводити, бо відомо що університети в тих містах пропонують їм продовжити навчання, але навчатися доведеться додатково один рік. Слід доносити інформацію, що молодші спеціалісти та молодші бакалаври з територій, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), можуть вступити на навчання до ЗВО України. З покроковою інструкцією щодо вступу цих категорій абітурієнтів можна ознайомитися тут.

Триває вступ до СНУ ім. В. Даля і через ОС «Донбас-Україна» осіб,   які закінчили школу після 2014 року.