Вчимося навчати українській мови та літературі у Новій українській школі

Вчимося навчати українській мови та літературі у Новій українській школі

Завідувачка кафедри української філології та журналістики СНУ ім. В. Даля Галина Бондаренко взяла участь в онлайн-семінарі з теми «Оцінювання навчальних досягнень учнів 5-х класів на уроках української мови у Новій українській школі».

Його організатором виступило Управління Державної служби якості освіти у Київській області.

Спікерами заходу стали доктор педагогічних наук, професорка, завідувачка відділу навчання української мови та літератури Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України Олена Горошкіна та доктор педагогічних наук, професор, головний науковий співробітник відділу навчання української мови та літератури Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України Ніна Голуб.

Вчимося навчати українській мови та літературі у Новій українській школі

У ході нього вони ознайомили учасників (загальна кількість яких складала 88 осіб) із пропонованими критеріями оцінювання навчальних досягнень з української мови майбутніх п’ятикласників в умовах реформування середньої освіти на засадах НУШ і переходу до нової моделі організації освітнього процесу з української мови з використанням предметних модельних програм.

Подібні семінари є життєво необхідними як для вчителів-практиків, так і для викладачів ЗВО, які займаються підготовкою майбутніх учителів української мови та літератури, оскільки стають надійним орієнтиром в бурхливому безмежжі змін галузі середньої освіти в умовах реформування.