Далівці братимуть участь у відновленні території Сєвєродонецької громади

Далівці братимуть участь у відновленні території Сєвєродонецької громади

СНУ ім. В. Даля став одним з підписантів Меморандуму про співробітництво щодо розробки та реалізації Плану відновлення та сталого розвитку Сєвєродонецької міської територіальної громади Луганської області.

Документ  підписали керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області Олександр Стрюк, ректорка Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Ольга Поркуян і директор комунального підприємства «Сєвєродонецьке агентство інвестицій та розвитку» Роман Красюк.

Далівці братимуть участь у відновленні території Сєвєродонецької громади
Ольга Поркуян

Предметом Меморандуму є визначення умов співробітництва між Сторонами в межах своєї компетенції та об’єднання зусиль влади, місцевого самоврядування, освітян та науковців задля відновлення та сталого розвитку Сєвєродонецької міської територіальної громади, налагодження результативної співпраці «влада-громада», у тому числі для розробки Плану відновлення та сталого розвитку Сєвєродонецької міської територіальної громади Луганської області, покращення інвестиційної привабливості громади і, зокрема, міста Сєвєродонецьк, пошуку інвесторів, співпраці з іноземними інвесторами та іншими партнерами.

Далівці братимуть участь у відновленні території Сєвєродонецької громади
Олександр Стрюк

Завданнями та напрямками співробітництва, зокрема, є:

  • встановлення зворотного зв’язку між Сторонами до вирішення важливих питань у сфері відновлення та сталого розвитку із залученням викладацького складу та здобувачів вищої освіти Університету;
  • здійснення моніторингу щодо можливості участі у міжнародних грантових конкурсах, міжнародних програмах та проєктах міжнародної технічної допомоги, які мають спрямованість на відновлення та сталий розвиток Сєвєродонецької міської територіальної громади;
  • спільна розробка та імплементація проєктів на отримання міжнародної фінансової допомоги;
  • спільна організація та проведення зустрічей та інших заходів з питань реалізації Плану відновлення та сталого розвитку Сєвєродонецької міської територіальної громади Луганської області.

Підписання Меморандуму є важливим кроком на шляху досягнення ключової цілі розвитку Сєвєродонецької громади – відновленню її території. Меморандум підписано на виконання Плану відновлення України відповідно до Постанови КМУ від 14.10.2022 р. № 1159 «Про затвердження Порядку розроблення, проведення громадського обговорення, погодження програм комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини) та внесення змін до них».