Презентація інтерактивного посібника «Як створити кар’єрний центр?»

Презентація інтерактивного посібника «Як створити кар'єрний центр?»

Деканеса Факультету гуманітарних та соціальних наук, керівниця Центру розвитку кар’єри та підприємництва СНУ ім. В. Даля Альона Федорова пройшла практичний тренінг з презентації навчального посібника «Як створити кар’єрний центр?».

Із початком повномасштабної війни запровадження кар’єрних послуг стало не потребою, а гострою необхідністю. Через війну два мільйони молодих людей стали внутрішньо переміщеними особами та ще близько двох мільйонів виїхали за кордон. Третина молоді втратила роботу та наразі має конкурувати за робочі місця з більш досвідченими фахівцями. Однак у молодіжних працівників, освітян та працівників Центрів розвитку кар’єри може бути недостатньо комплексних інструментів для роботи з молоддю.

Саме тому платформа Career Hub громадської організації Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» в межах програми USAID «Мріємо та діємо» розробила практичний інтерактивний посібник  «Як створити кар’єрний центр?»

Презентація інтерактивного посібника «Як створити кар'єрний центр?»

Партнерами проєкту виступили Міністерство молоді та спорту України, Міністерство освіти і науки України.

Посібник покликаний допомогти освітянам, фахівцям і фахівчиням молодіжних центрів, Центрів розвитку кар’єри та громадських організацій чи центрів зайнятості ефективно впроваджувати кар’єрні послуги.

Центр розвитку кар’єри та підприємництва СНУ ім. В. Даля виконує свою місію – розвиває сприятливі умов щодо надання можливостей для професійної самореалізації здобувачів вищої освіти, розуміння та усвідомлення себе в обраній спеціальності та просування в ній.

Презентація інтерактивного посібника «Як створити кар'єрний центр?»

Це платформа для співробітництва університету з підприємствами, громадськими організаціями, медіа, науково-дослідницькими інститутами, бізнесом, органами влади та місцевого самоврядування для проведення зустрічей з працедавцями, службами зайнятості та іншими стейкхолдерами.

На жаль, приміщення Центру розвитку кар’єри та підприємництва  залишилось в окупованому Сєвєродонецьку, вся матеріально-технічна база була розграбована або знищена.

Не дивлячись на це, Центр продовжує свою діяльність, тому такий дієвий посібник з покроковою роботою та практичним інструментарієм з удосконалення роботи та підвищення надання якісних кар’єрних послуг  стане в нагоді.

Колектив Центра висловлює подяку платформі Career Hub громадської організації Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» за розробку посібника.