Науковці університету шукають додаткові джерела фінансування наукових досліджень

Відбувся візит команди науковців університету до науково-виробничого комплексу групи компаній «ПЛАЗМАТЕК», вітчизняного виробника зварювальних електродів, в с. Рудниця Вінницької області.

Представники університету ознайомилися з інноваційними способами відновлення деталей та обладнання на прикладі відновлення зношеної частини залізничної рейки методом наплавлення зварювальними електродами. Устаткування, на якому здійснюється відновлення зношених деталей, технологія, зварювальні електроди, а також програмне забезпечення з контролю параметрів процесу наплавлення  розроблене спеціалістами-науковцями лабораторії зварювання ПрАТ «ПЛАЗМАТЕК».

В ході візиту були обговорені питання  співпраці науковців університету та підприємства з метою подальшого просування розробленої промислової технології відновлення зношених  залізничних  рейок методом наплавлення електродами, враховуючи те, що відновлення залізничних рейок є економічно вигідним та високопродуктивним.

Науковці університету шукають додаткові джерела фінансування наукових досліджень

До команди науковців університету увійшли: проректор  з наукової роботи Олексій  Целіщев, начальник науково-дослідної частини Григорій Бойко, декан факультету інженерії Сергій Кудрявцев, доцент кафедри залізничного, автомобільного транспорту та підйомно-транспортних машин Максим Ковтанець, а також представник Наглядової ради університету Андрій Смородін.

Також планується розбудовувати співпрацю університету з  ПрАТ «ПЛАЗМАТЕК» з впровадження дуальної освіти.