Денис Петренко. Студент, волонтер, військовий

Денис Петренко – один зі студентів СНУ ім. В. Даля, який оформив академічну відпустку, бо вирішив, що наразі його набутий досвід потрібен на війні.

Він навчався за спеціальністю «Фізична терапія, ерготерапія», і університетська спільнота та й вся Україна довідалася про нього лише після того, як в інтернеті було викладене відео, на якому він як волонтер Червоного Хреста України, інструктор з першої допомоги, член Загону швидкого реагування під час обстрілів у центрі Харкова закривав собою постраждалу жінку. Ризикуючи своїм життям, Денис не залишив постраждалу насамоті.

Денис записав відео, у якому він розповів, що зараз проходить службу в ЗСУ, а волонтерити почав з 2015 року, після закінчення медичного коледжу за спеціальністю «Фельдшер». З початку вже повномасштабного вторгнення виїхав з Луганської області на рідну Харківщину і обійняв посаду регіонального координатора з питань мінної небезпеки – був координатором з проведення тренінгів, інформаційних сесій з поводження з мінами. Також був інструктором з першої допомоги.

Зараз Денис оформив академвідпустку і проходить військову службу в медичній службі інтернаціонального легіону. Робота полягає у медевакуації або допомозі пораненим вже на полі бою…

«Тому зараз основне завдання – це допомагати рятувати поранених військовослужбовців. Проте, я думаю, скоро закінчимо, як-то кажуть, переможемо. Я сподіваюсь знову повернутися до навчання» – каже Денис.