Відновлення українських громад. Європейський досвід

Завідувачка кафедри економіки і підприємництва Інна Семененко взяла участь у Форумі стратегічного муніципального партнерства в Бьоблінгемі/Зіндельфінгені.

Цей форум був присвячений діяльності українських територіальних громад під час війни, їх відновленню, відбудові і подальшому сталому розвитку, у тому числі за підтримки європейських партнерів.

Відновлення українських громад. Європейський досвід

Організаторами форуму виступили Сities 4 Cities | United 4 Ukraine – партнерські ініціативи, які об’єднали зусилля у вересні 2022. Форум стратегічного муніципального партнерства у Зіндельфіндені (Німеччина) відбувався за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Під час форуму були обговорені проблеми українських територіальних громад та їх потреби в європейському досвіді в процесі відбудови України. Саме для сприяння скорішому відновленню громад в рамках форуму була запланована співпраця між громадами в Україні та ЄС.

Відновлення українських громад. Європейський досвід

Під час форуму Інна Семененко фасилітувала зустріч  українських та голландських муніципалітетів у рамках проекту VNG International «Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні». Метою цієї зустрічі було – познайомити одне з одним представників українських громад та голландських муніципалітетів і встановити між ними контакти, а також обговорити можливе перетинання та відповідність потреб відновлення українських громад та досвіду й знань голландських муніципалітетів, виявити можливі шляхи співпраці в майбутньому задля сталого розвитку.